Tom Berg

Tom Berg

Tom Berg

Vi snakket med Tom Berg før Oste-VM i Bergen 2018 da han skulle være med som dommer. Her er hva han sa da. Tom Berg har jobbet med ost siden 1997 hos Oluf Lorentzen. Norges største osteimpoertør har i dag et lagerført sortiement på over 400 oster, samt skaffeportefølge på over 1000 oster. Tom har reist, smakt, testet og solgt oster fra de beste osteland i over 20 år.

- Hvordan er det å skulle være dommer i Oste-VM, en av de viktigste konkurranser for ost i verden?  - Stas å være med, få lov til å være en del av dette, er ydmyk til alt godt håndverk som ligger til grunn for å få laget god ost, synes det kan være vanskelig å konkurrere på smak, men at det arrangeres oste VM setter fokus på ost og det liker jeg veldig godt.

- Hva kan være verdien av at Oste-VM arrangeres i Norge? - Ost kommer på agendaen og en fantastisk mulighet til å vise frem mangfoldet og gode smaker som er tilgjengelig.

- Hvordan kan vi inspireres til å smake nye norske oster? - Vi har siste fem år jobbet godt med mange Norske produsenter, tror hemligheten er å gjøre Norske oster kjent og mer tilgjenelig det har kommet masse bra og mye spennende på gang.

-Hva er ditt beste osteminne?: Når jeg står i Parmareggio og åpner et 36 kg hjul med en godt lagret Parmesan, spikker ut biter og drikker Prosecco av plastglass. · Hva er ditt beste serveringstips til ost? - Server osten temperert, større stykker å færre slag, aldri rett fra kjøleskap og dropp grønnsaksfatet…