Svein Erik Backlund

Svein Erik Backlund
Vi snakket med Svein Erik Backlund før Oste-VM i Bergen 2018 da han skulle være med som dommer. Her er hva han sa da.
Svein Erik Backlund har vokst opp i dagligvarebutikk og har jobbet med dette siden han var midt i tenårene. Med et avbrudd på to og et halvt år, har han vært i Oluf Lorentzen AS siden 2000 hvor han har jobbet med space management i mange år. I dag har han ansvaret for dagligvareselgerne. Noe av det han liker allerbest med jobben er å lære bort kunnskap om de u like varene og siden ost er en stor del av omsetningen, er det som oftest ostekurs han holder. · Hvordan er det å skulle være dommer i Oste-VM, en av de viktigste konkurranser for ost i verden? - Det er noe jeg ser frem imot og som jeg er ganske ydmyk i forhold til.
· Hva kan være verdien av at Oste-VM arrangeres i Norge? '
- Gjøre Norge mer kjent i verden i forhold til utmerket småskala/ gårdsproduksjon.
· Hvordan kan vi inspireres til å smake nye norske oster?
- Vi kan vise dem hvordan de skal/ kan bruke ostene i mye større utstrekning enn hva som er kjent for de fleste pr nå.
- Hva er ditt beste osteminne?
- Det flotteste jeg har vært med på er produksjon av parmesan, der jeg fikk se hele prosessen fra melk til 30 mnd lagret ost og jeg fikk smakt alle lagringer på veien.
· Hva er ditt beste serveringstips til ost?
- Pannestekt asparges og småtomater med litt salt og pepper, Burrata og Parmaskinke, litt godt brød. Sprinkles med litt glaze balsamico.