Siri Helen Hansen-Barry

SIRI_HELEN_WINTER_FOTO_HelleValebrokk_L2030900

Siri Helen Hansen-Barry

Siri Helen Hansen-Barry som har bakgrunn fra dagligvare startet i MENY 1995 og har mange års fartstid i ostedisken og da med håndskåret ost. Hun har utdannelse fra BI, bachelor i Retail Management. og har i tillegg tatt en utdannelse innenfor ost i Frankrike via Academie Mons i 2018 og en eksamen i USA.

-Hvordan er det å skulle være dommer i Oste-VM, en av de viktigste konkurranser for ost i verden?

At jeg er så heldig å være dommer igjen i Oste-VM er en stor ære og gjør meg veldig stolt. Utrolig spennende å få mulighet til å vurdere så mange oster fra ulike deler av verden sammen med andre oste interesserte.

- Hva kan være verdien av at Oste-VM arrangeres i Norge?

Norge har verdens beste melk og selvsagt verdens beste ost. Vi har nå en unik mulighet til å vise resten av verden og Norges folk hvilken kvalitet vi kan tilby, ikke minst hvilket mangfold vi har av norske oster. Hvem vet vel at du kan smake en ny norsk ost hver dag et helt år uten at du har smakt alle osteskattene vi kan tilby i Norge.

- Hvordan kan vi inspireres til å smake nye norske oster?

Vi må vite om mangfoldet og utvalget samt kvaliteten. Viktigste er at vi som jobber for norske oster jobber sammen og fremsnakker hverandre. Oppgaven vår er at kundene må få vite om alt vi kan tilby.

- Hva er ditt beste osteminne?

Sammen med Pascale Baudonnel hjemme på hennes kjøkken i Undredal. Ulike oster og hjemme kinna smør på nybakt brød. Unikt minne da hun er en av dem i Norge som virkelig har bidratt til den norske osterevolusjonen. Hun har delt kunnskap rundt i hele Norges land.

-Hva er ditt beste serveringstips til ost?

Ostebord/Alltid temperere osten minimum 2 timer før du spiser den…