Smaken av Norge konferanse

Konferanse - "Smaken av Norge"

Fredag 27.oktober, Trondheim spektrum

10.00-10.15

Lett servering av kaffe, te og vann

Konferansier Arne Hjeltnes

Velkommen ved nasjonal prosjektansvarlig Bernt Bucher Johannessen

 

10.20-10.30

Åpning av konferanse og innlegg ved statsråd Geir Pollestad

 

10.30-10.45

Et skråblikk på norsk mat og drikke ved Dagfinn Nordbø

 

10.45-12.00

Smakseventyr: Norsk ost til norsk drikke ved sommelier Heidi Iren Hansen, Kulinarisk akademi med kommentarer fra Lars Garshol (øl), Monika Wessel (sider) og Lars Ole Ørjasæter (akevitt).

Heidi Iren Hansen. Master of Wine skal smaksette 5 norske oster til følgende norske drikker, øl, sider og brennevin/akevitt. Alt dette vil du få smake på.

 

PAUSE

 

12.35-12.55

Norsk ost vs utenlandske tradisjoner, professor Siv Skeie, NMBU

 

12.55-13.15

Den norske smaken gjennom historien, forsker Annechen Bahr Bugge, OsloMet

 

13.20-13.40

Norwegian brown cheese and the people of South Korea – what is it all about? ved Heesook Shin

 

PAUSE

 

14.00-14.20
From San Sebastian to all of Spain - on Kraftkars success and other Norwegian cheeses coming up in the Spanish market ved Enric Canut, Ardai

 

14.25-14.40
Trøndelag og lokalmat ved Vigdis Harsvik, direktør Innovasjon Norge Trøndelag

 

Debatt

Norsk ost - veien videre, hva er viktig fremover – Hva sier den nye generasjonen?

Kristin Waagen, Maren Gangstad, Marius Eggen, Turid Nordbø

 

Utdeling av diplomer

 

Avslutning 15.00