Smaken av Norge konferanse
Konferanse - "Smaken av Norge"
Fredag 27.oktober, Trondheim spektrum
10.00-10.15
Lett servering av kaffe, te og vann
Konferansier Arne Hjeltnes
Velkommen ved nasjonal prosjektansvarlig Bernt Bucher Johannessen
10.20-10.30
Åpning av konferanse og innlegg ved statsråd Geir Pollestad
10.30-10.45
Et skråblikk på norsk mat og drikke ved Dagfinn Nordbø
10.45-12.00
Smakseventyr: Norsk ost til norsk drikke ved sommelier Heidi Iren Hansen, Kulinarisk akademi med kommentarer fra Lars Garshol (øl), Monika Wessel (sider) og Lars Ole Ørjasæter (akevitt).
Heidi Iren Hansen. Master of Wine skal smaksette 5 norske oster til følgende norske drikker, øl, sider og brennevin/akevitt. Alt dette vil du få smake på.
PAUSE
12.35-12.55
Norsk ost vs utenlandske tradisjoner, professor Siv Skeie, NMBU
12.55-13.15
Den norske smaken gjennom historien, forsker Annechen Bahr Bugge, OsloMet
13.20-13.40
Norwegian brown cheese and the people of South Korea – what is it all about? ved Heesook Shin
PAUSE
14.00-14.20
From San Sebastian to all of Spain - on Kraftkars success and other Norwegian cheeses coming up in the Spanish market ved Enric Canut, Ardai
14.25-14.40
Trøndelag og lokalmat ved Vigdis Harsvik, direktør Innovasjon Norge Trøndelag
Debatt
Norsk ost - veien videre, hva er viktig fremover – Hva sier den nye generasjonen?
Kristin Waagen, Maren Gangstad, Marius Eggen, Turid Nordbø
Utdeling av diplomer
Avslutning 15.00