Kjersti Høgenhaug

Kjerst Høgenhaug

Kjersti Høgenhaug

Vi snakket med Kjersti Høgenhaug før Oste-VM i Bergen 2018 da hun skulle være med som dommer. Her er hva hun sa da. Kjersti Høgenhaug er utdannet meieriingeniør og har jobbet med ost i TINE siden 1995 i forskjellige stillinger. Hun startet opp i Forsknings og utviklingsavdelingen og var der fram til 2012 da hun begynte som Produktrådgiver for Spesialmeieriene som produserer muggoster som Selbu Blå, Norsk Brie og Camembert, Chevre, Ridderost, Gamalost, Pultost og Kremost, Snøfrisk og mange flere. Kjersti har vært ostedommer siden 1998.

- Hvordan er det å skulle være dommer i Oste-VM, en av de viktigste konkurranser for ost i verden? - Det er noe jeg ser frem imot og som jeg er ganske ydmyk i forhold til.

- Hva kan være verdien av at Oste-VM arrangeres i Norge? - Gjøre Norge mer kjent i verden i forhold til utmerket småskala/ gårdsproduksjon. ·

- Hvordan kan vi inspireres til å smake nye norske oster? - Vi kan vise dem hvordan de skal/ kan bruke ostene i mye større utstrekning enn hva som er kjent for de fleste pr nå.

- Hva er ditt beste osteminne? - Det flotteste jeg har vært med på er produksjon av parmesan, der jeg fikk se hele prosessen fra melk til 30 mnd lagret ost og jeg fikk smakt alle lagringer på veien.

- Hva er ditt beste serveringstips til ost? - Pannestekt asparges og småtomater med litt salt og pepper, Burrata og Parmaskinke, litt godt brød. Sprinkles med litt glaze balsamico.