Ostescenen program

Ostescenen program

Fredag

10.00 -13.00 - Ostepodden.
Pål K. Medhus inviterer på løpende bånd dommere, ystere og andre osteelskere i en livesending.

13.00 - Hvem har laget den beste kremosten?
Konkurranse for videregående elever som går restaurant og matfag avsluttes.

14.00 - Ost som middag! Ost kan brukes til utallige deilige og mettende middagsretter
Kristin Glûck Teigland og Pål K Medhus

14.45 - Munkeby kloster presenterer sin ost som ystes av munker

15.00 - Er bygde- og håndverksysteriene samt seterdrift spydspisser i et bærekraftig landbruk eller en tungvinn arv fra fortiden?
Panelsamtale om ressursbruk og håndverk med Turid Nordbø (Styreleder Norsk Gardsost) og Kathrin Aslaksby (Olestølen) (og muligens med landbruksminister Geir Pollestad)

16.00 - Superfinale vises på skjerm

Lørdag

10.00-13.00 - Ostepodden.
Pål K. Medhus inviterer på løpende bånd dommere, ystere og andre osteelskere til en livesending fra scenen.

13.30 - Norske Ysteradisjoner
Lær om et smaksmangfold du kanskje ikke visste fantes. Hva er særegent med de norske metodene? Samtale med Kristin Glück-Teigland, Pascale Baudonnel og Barbro Stordalen.

14.30 - Få svar på alt du lurer på om melk og ost!
To eksperter svarer på scenen. Ingen Spørsmål er for dumme! Med Lise Brunborg (Stavanger Ysteri) og Katharina Sandberg Lund (TINE)

15.30 - Slik blir ostekvelden en suksess
Lær å sette sammen et ostefat med ulike oster! Svein Erik Backlund fra Oluf lærer deg triksene.

16.30 - Kan man snakke om ost som man snakker om vin?
Lær å sette ord på smakene. Uhøytidelig og morsom gjennomgang av hva ost kan smake! Fjøs, sopp eller karamell? Linn Michael, Ferskvarekonsulent (Meny Midt-Norge) Bernt Bucher-Johannessen.

17.30 Trekning av "Et hav av ost"
Blant de som har kjøpt dagspass lørdag eller festivalpass, og som er tilstede under trekningen.