Rød Kjerringøy

RØDKITTOST

Rød kjerringøy

Produsent: Kjerringøy Ysteri
Type: Rødkitt
Melk: Upasteurisert kumelk

Smak: Smaksrik med bløt og saftig konsistens.

Beskrivelse: Osten ystes på seinhøsten og vinteren. Etter ysting går ostene til modningskjelleren. Gjennom den første lagringstiden vaskes ostene med en saltvannsoppløsning som gir et rødlig bakteriebelegg. Dette gir den karakteristiske smaken på osten. Ostens utvikling avgjør lagringstiden, og varierer med ute-temperatur og dermed temperaturen i den naturlige ostekjelleren. Rød Kjerringøy er ystet etter inspirasjon fra en studietur i de franske alper. I 2011 vant osten prisen for Årets Ost under Det Norske Måltid.

Utsalgssted: Se nettside.

Rød kjerringøy

FLERE PRODUKTER FRA KJERRINGØY YSTERI