Anbefalinger

Er du usikker hvilke oster du skal velge eller hva du skal servere til? På denne siden finner du masse fine tips til alt fra oppbevaring av ost, smaking av ost og godt tilbehør.

Rød Ku

Favorittostene til Christer Rødseth

«For en ost!» CHRISTER RØDSETH Kjøkkensjef Våghals   Hvis det skal være en norsk ost, står Kraftkar mitt hjerte nærmest. Av nyere oppdagelser blir det Rød Ku, -fy fader for…

Les mer
Oster fra Skarbø Gård

4 tips til osteelskeren

Tips om ost 4 ting vi lurer på om ost Foto:Christoph Aigner-Skarbø gard Spiser man skorpen på osten? Ikke la deg skremme av utseendet: I utgangspunktet er alle osteskorper spiselige…

Les mer
Ostefat

Hvordan sette sammen et ostefat

Ostefat – hvordan sette sammen et ostefat Foto: Thorbjørnrud Ysteri /Josefin Linder Hvordan sette sammen et ostefat Å samle venner rundt et ostebord er både enkelt, hyggelig og sosialt. Å…

Les mer
Bord med ost og drikke

Hva er god drikke til ost?

Ost og drikke Hva skal man drikke til ost? Tommy Andresen Før var det ost og rødvin som gjaldt. I dag foretrekker stadig flere hvitvin, øl, eller kanskje en sider?…

Les mer
Siri lager burrata ost

Siris ostetips

Prøv noe nytt og spennende med den klassiske pavlovaen.
Brunost i marengsbunnen vil gi en nydelig karamellsmak, i tillegg til raspet brunost over bærene på toppen av kaken. Her vil du garantert overraske og imponere gjestene dine. Lag marengsbunnen dagen før så har du kun pyntingen igjen før gjestene dine kommer.

Les mer
Dommer i NM i ost

Jan Arnes ostetips

Riv parmesanost. Tilsett litt gurkemeie for fin farge. Legg små hauger av revet ost på bakepapir og stek på 180`C i ca 15 minutter til ostene er flatet ut og blitt gyllne. Perfekte parmesanchips, eller du kan
knuse dem og bruke som krydder til alt fra salater til biffmiddagen.

Les mer
Synne står foran et ostebord i en konkurranse for kåring av verdens beste ost

Hvordan finne ostene du liker?

Det viktigste du må gjøre når det kommer til ost er å finne ut hvilke ostesmaker du liker. Mange føler at de kan alt for lite om ost og begynner i feil ende. Det spiser osten andre liker i stedet for å dyrke frem kunnskapen om hva de liker selv. Begynn med å kartlegge hva du allerede vet at du liker i forhold til konsistens, modenhet, fylde, melketype og land.

Les mer