Favorittostene til Christer Rødseth

"For en ost!"

CHRISTER RØDSETH

Kjøkkensjef Våghals

 

Hvilken ost er din favoritt nå og hvorfor?

Hvis det skal være en norsk ost, står Kraftkar mitt hjerte nærmest. Av nyere oppdagelser blir det Rød Ku, -fy fader for en ost!! 

Hvordan oppdaget du den?

Jeg var på Thorbjørnrud i forbindelse med et TV opptak til “En bit av Norge”.  Her fikk jeg smake  de ulike ostene, blant annet Rød Ku. Osten lå til modning og var nesten ferdig lagret etter seks måneder.  Det var noe med hele opplevelsen og det å få høre historien bak.  

 

Hva vil du anbefale å drikke til?

Jeg er litt gammel kjerring og liker klassiske ting. Til Rød Ku hadde en søt type Riesling med litt rest syre smakt deilig. Jeg er også glad i Eisweiner til ost, pluss portvin.

 

Hva er fascinerende ved ost?

Jeg er glad i desserter også, men jeg kjøper heller ost på restaurant. Det åpner for mange variasjoner, særlig når du kjenner til historien bak. Det ligger så mye jobb og så mye kjærlighet i arbeidet. Det gjenspeiles i håndverksostene.

Hva er ditt beste osteminne?

Mitt beste osteminne har jeg fra et besøk hos Marc Veiyrat (fransk stjernekokk) i Annecy ved Alpene. Her ble vi servert ost på melk fra egne kyr. Det var ikke nødvendigvis det at osten var helt fantastisk, men for meg henger smak sammen med totalopplevelsen.    

 

Hvilket ostespørsmål får du flest ganger?

Hvilken ost er det du liker best? Og: Hvor kommer osten fra? 

Folk er blitt mer bevisst på norsk ost og vil gjerne høre hvor den kommer fra. 

 

 

Christer , enquette